سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چه سنی برای آموزش ویولن به کودکان مناسبتر است؟

پرسش رایج خانواده‌ها در آموزش موسیقی به فرزندان این است که سن مناسب یادگیری چه زمانی است؟ معمولا 4 تا 5 سالگی سنی است که معمولا کودکان می‌توانند نت را فرا بگیرند و نواختن یک ساز را آغاز کنند اما با این حال در سنین پایین‌تر نیز می‌توان موسیقی را در قالب بازی‌های کودکانه و با کمک گرفتن از وسایل کمک‌آموزشی به کودک ارائه کرد که این شیوه در حال حاضر در بسیاری از مراکز پیش‌دبستانی کشور نیز متداول است بنابراین اگر خانواده‌ها تمایل دارند تا فرزند آنها به صورت جدی موسیقی را دنبال کند، بهتر است این کار از حدود سن 5 سالگی فرزندشان با ارف و موسیقی کودکان انجام دهند.

آیا کودکان نیز می توانند به فراگیری این ساز بپردازند؟

بلی از آنجا که ویلن سایز کوچک برای کودکان هم هست از سنین کم هم می توانند به فراگیری ویلن بپرداند. بهترین سن برای شروع نوازندگی از دوران کودکی است. توجه داشته باشید در این سنین اگرچه فراگیری کودکان بسیار بالا است اما بدلیل زود خسته شدن کودکان از کارهایی که نیاز به تمرکز زیادی دارد، بهتر است برای پیشرفت بیشتر، زمان تمرینات آنان را کوتاه تر و به دفعات بیشتر تقسیم کرد.

عده‌ای همواره این پرسش را مطرح می‌کنند که با بی‌انگیزگی کودک خود نسبت به تمرین‌های موسیقی چه کنیم؟

مساله‌ای که در مورد آموزش موسیقی به کودکان اهمیت دارد، تمرین کودکان است. کلاس‌های آموزش موسیقی معمولا به صورت یک جلسه یا دو جلسه 30 تا 45 دقیقه‌ای در هفته در آموزشگاه‌ها برگزار می‌شود و کودک باید آموخته‌های خود را در این جلسه‌ها در طول هفته در منزل تمرین کند. در بسیاری از موارد کودک از سوی خانواده‌ها وادار می‌شود که در منزل به تمرین موسیقی بپردازد در حالی که خود کودک در آن لحظه و آن ساعت تمایلی به انجام این کار ندارد. این مساله باعث افت کیفیت کار کودک در زمینه آموزش موسیقی می‌شود و حتی ممکن است به دلزدگی او از آموزش موسیقی بینجامد. وقتی کودک تمایلی به انجام تمرین‌های هفتگی موسیقی خود ندارد، والدین می‌توانند تمرین او را متوقف کنند تا زمانی که او خود با میل و رغبت برای این کار اقدام کند. اگر می‌خواهیم که کودک ما موسیقی را فرا بگیرد در واقع قرار است مهارتی به مهارت‌های فردی کودک بیفزاییم که هریک از این مهارت‌ها می‌تواند اعتمادبه‌نفس کودک ما را افزایش دهد و اگر بخواهیم این آموزش را با اجبار فرا روی کودک قرار دهیم، نه تنها اثر مطلوبی نخواهد داشت حتی ممکن است نتیجه عکس نیز به همراه داشته باشد. هنرها و مهارت‌هایی مانند موسیقی یا نقاشی برای کودک یک ضرورت محسوب نمی‌شوند و میل کودک به فراگیری آنها باید حتما در نظر گرفته شود.