سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نکاتی که قبل از خرید ویولن باید درنظر گرفت

بنده خریداران را به 2 گروه تقسیم می کنم و چون بحث ها طولانیست پس با توجه به نیازتان قسمت مورد نظر خود را بخوانید :

1. نوآموزان

2. نیم حرفه ای ها ( حداقل 3 سال مداوم آموزش دیده باشند)

در مورد گروه اول (نو آموزان) :

بنده با این گروه از لحاظ تخصصی نمی تونم کمکی بکنم چون هنوز به آن سطح آگاهی نرسیدند که بتوانند متوجه حرفهای بنده بشوند و حرف بنده را با فکر خود درک کرده و با گوش خود احساس ، ولی بهترین راهنمایی های ممکن را برای خرید به آنان می کنم که شامل :

دوستان عزیز از حرف بنده ” از لحاظ تخصصی نمی تونم کمکی بکنم ” ناراحت نشوید من اگر شرایط شما را بخواهم برای شما مثال بزنم می گویم فرض کنید که بچه 7 ساله بخواهد کتاب فلسفه بخواند 100% امکان پذیر نیست چون اول باید خواندن و نوشتن و بعد . . . یاد بگیرد تا بتواند آن کتاب ها را خوانده و متوجه شود و بنده قصد توهین نداشته ولی بهترین راهنمایی ممکن را همان طور که عرض کردم برای شما می نمایم.

الف : به هیچ عنوان ساز گران قیمت خریداری نکنید زیرا شما هنور تخصصی در مورد نکات این ساز ندارید و در نتیجه باید چشم بسته خرید کنید و یا به فروشندگان اعتماد کنید که معمولا یا خرید درستی انجام نمی دهید و یا برای ساز خریداری شده قیمتی چندین برابر ارزش واقعی آن پرداخت کرده اید. ( با توجه به قیمت های روز 2/95 رنج خرید شما باید بین 250 الا حداکثر 500 هزار تومان باشد). . در صورتی که برای شما این سوال پیش می آید که بنده با ساز قبلی چه کنم و چرا همان اول یک ساز خوب خرید نکنم خارج از دلیل بالا که به دلیل عدم سطح آگاهی شما این کار اشتباه محض است

اولا : اگر حرفه ای شوید شما همیشه حداقل به 2 ساز احتیاج دارید یکی ساز دم دستی شما و دیگری ساز درجه 1 شما

دوما : نگران نباشید اگر از ما خرید کردید و خواستید آن را عوض کنید ما برای شما این کار را انجام می دهیم.

سوما : به عنوان مثال آیا اگر شما قصد آموزش رانندگی داشتید برای اول کار یک ماشین گران قیمت و یا خاص خریداری می کردید 100% خیر چون عقلانی نیست ، برای خرید ساز هم همین موضوع صدق می کنید ولی معمولا کسی به آن توجه نمی کند

چهارما : نوازندگی ساز درست مثل درس خواندن است و سعی ،تلاش ، پشتکار می خواهد و به دلیل عدم شناخت افراد از نوازندگی حدودا 50% نوآموزان منصرف از ادامه می شوند در این صورت شما با سازی به این گران قیمتی چه می کنید بنده به شما اطمینان می دهم به راحتی و یا با دادن ضرر زیاد نمی توانید آن ساز را بفروشید.

در کل ما آنچه شرط بلاغ است با تو می گویم خواه پند گیر خواه ملال

ب : به هیچ عنوان از اساتید ساز نخرید و تا می شود از فروشگاه های معبتر خرید کنید با توجه به تجربه بنده 90% کسانی که از اساتید خرید کرده اند مخصوصا سازی گران قیمت بسیار متضرر شده اند.

پ : بنده می توانم به شما 100% اطمینان بدهم که صدای ساز در آموزش ساز هیچ تاثیری ندارد و تنها تاثیر آن تاثیر روانیست که اگر استاد ، استاد باشد باید این تاثیر روانی را از بین ببرد . ولی استاندارد بودن ساز( مثل سایز دقیق ،گز نزدن و ..) روی آموزش تاثیر گذار است پس حتما باید ساز استاندارد خریداری کنید.

ت : از خرید مارک های غیر مطرح مثل اس آ، ساوارز ،آ زد، لابر و … خود داری کنید زیرا معمولا ( نه همیشه) از کیفیت مطلوب و یا قیمتی مناسب با ارزش واقعی آن برخودارد نیستند مارک های پیشنهادی بنده برای نو آموزان معروف ترین ها هستند که عبارت است از :

در درجه اول : آماتی و تی اف (مدل های اولیه) در درجه دوم : رناتو،لوکتو،کایزر

د: در آخر بنده به شما می گویم بگذارید مدت زمانی از آموزش شما بگذارد تا علمی نسب به ویولن پیدا کرده و بعد نسبت به خرید یک ویولن گران قیمت تصمیم بگیرید چون شما در آن زمان با اگاهی خود خرید میکنید و نه آنکه تحت تاثیر حرفی یا صدای سازی را که می شنوید سریع احساساتی شده و از آن خوشتنان بیاید و خریدی اشتباه انجام دهید.

نیم حرفه ای ها ( حداقل 3 سال مداوم آموزش دیده باشند)

حتما تا به حال سبک خود را انتخاب کرده ، کمی در مورد صدا و .. می دانید ولی بنده هم نکاتی را عرض می کنم انشا الله به کارتان بیاید.

الف : اولین چیزی که در موقع خرید باید به آن توجه کنید جنس چوب ساز باید باشند ( که 100% در توانایی شما نیست) ولی می توانید از کیفیت چوب اطلاع پیدا کنید به این صورت که در پشت ساز باید رگه های پلنگی وجود داشته باشد به صورت قابل مشاهده و تا می شود یک نواخت و متقارن ، توجه کنید که ساز دارای رگه تقلبی نباشد مثلا رگه ها را به وسیله رنگ و یا تراش درست نکرده باشند و از خود چوب باشد بنده معمولا در نگاه اول متوجه می شوم ولی شما اگر تجربه اش را ندارید ، پشت ساز با نوک انگشتان لمس کرده و حرکتی عمودی انجام دهید در صورت زیر دست خود احساس برا آمدگی و فرو رفتگی کردید 90% رگه اصلی است. و مورد بعد جنس صفحه رو ( که هیچی) ولی کیفیتش باید رگه ها ریز ، متراکم ، یکنواخت و تا می شود به هم نزدیک باشند.

ب: دومین مورد لوازم ساز است که حداقل احتیاجات یک ساز خوب : آرشه حداقل 8 پر (سالم) ، چعبه چهار گوش و مرغوب، زیر چونه باید یکی از این موارد باشد (1- ضد حساسیت ، 2-آلمانی مارک وسترن و3- یا از جنس آبنوس یا روز بوت ) و همچنین گوشی های ساز البته در مورد گوشی تا می شود آبنوس چون در صدا تاثیر گذار است. خرک هم بسیار در صدای ساز تاثیرمی گذارد و بهترین مارک ها – تلر و بوش – هست در مورد سیم تقریبا روی تمام ویولن ها سیم اولیه تست می باشد نه سیم ها گران مگر آنکه خود فروشنده روی آن قرار دهد.

پ: سعی کنید ساز را تنظیم شده بخرید هزینه تظیم ساز های بین 50 الا 100 هزار تومان می باشد ولی بسیار در صدای ساز تاثیر گذار است توجه داشته باشید که تنظیم کردن ساز بسیار مهم است و کسی که اینکه را انجام می دهد باید مهارت لازم را داشته باشد و ساز باید با توجه با سبک تنظیم شود یعنی اگر ایرانی می زنید پل ساز را به گو نه ای قرار می دهد که صدای بم بسیار عالی و اکشن ساز هم تا می شود پایین باشد ولی در کلاسیک جای پل فرق می کند که باعث می شود صدای ساز تیز شود اکشن بالاتر می رود تا در پوزیسیون های بالا ساز جوابگو باشد و سیم ساز را با توجه به سبکتان و اینکه آیا می خواهید با این ساز تمرین کنید و یا ساز نوازنندگی حرفه ای در زمان های کم انتخاب می کنید مثلا برای سبک ایرانی معروف ترین ساز سیم پیراسترو سبز می باشد و برای کلاسیک سیم تونیکا از شرکت پیراسترو کم هم تمرینی است و هم صدای خوبی دارد و یا سیم اوا پیراز که بیشتر کنسرتی است تا یک سیم تمرینی ( لینک :سوال همیشگی خریدار ها ، از چه سیمی استفاده کنیم ؟)

 نکات مطرح در صدای ساز و ساخت ساز عبارت اند از :

1-شفافیت صدای ساز ( عدم تداخل صدای نت و اینکه شما بتوانید به راحتی تک تک نت ها زده شده را تشخیص دهید)

2- حجم صدای ساز ( بلندی صدا)

3-پاسخ گو بودن در پوزیسون ها ی بالا ( پایین دسته)

4- خوش دست بودن گریف ( نه زیاد باریک و نه زیاد پهن)

5-نداشتن ایراداتی مثل باز شدن کلاف ، ترک بیخ دسته ، تاب داشتن گریف ، عدم تطابق کلاف ها ، و الگو سالم ساز

6- وزن ساز که ساز نباید نه زیاد سبک باشد و نه زیاد سنگین ، ولی در صورت شما به آن سطح آگاهی رسیده بودید که بتوانید وزنی که شما با آن راحت هستید را انتخاب کنید موردی ندارد اگر از استاندارد خارج شوید.

ث: باز هم می گویم به هیچ عنوان از اساتید ساز نخرید و تا می شود از فروشگاه های معبتر خرید کنید با توجه به تجربه بنده 90% کسانی که از اساتید خرید کرده اند مخصوصا سازی گران قیمت بسیار متضرر شده اند. و هزینه ای چند برابر ارزش واقعی ساز را پرداخت کرده اند.

ج: در مورد خرید کدام مارک ویولن باید بیان کنم بستگی به میزان نوازنندگی و تبحر شما دارد اگر در خود نمی بینید که واقعا بتوانید سازی را به دقت بالا انتخاب کنید بهتر است مارک های معروف مثل آماتی و تی اف را خریداری کرده ولی مدل های بالای آن را و سراغ مارک های متفرقه نروید و اگر می توانید به دقت انتخاب کنید و در خود ، آن میزان سطح آگاهی را می بینید . اصلا به مارک توجه نکنید با ساز بزنید تا ببینید آیا به قیمتش می ارزد یا خیر و شما روی آن ساز قیمت بگذارید نه فروشنده . ( با توجه به قیمت های روز 2/93 رنج خرید شما باید بین 800 الا حداکثر 3000 هزار تومان باشد)

د: در مورد اینکه چه نوع (ایرانی یا خارجی) ویولنی بخرید :

ایرانی یا خارجی ، باید بفرمایم که اکثرا می گویند : اگر ایرانی نواز هستید بروید و ساز دست ساز ایرانی بخرید و اگرنوازنندگی در سبک کلاسیک می کنید ساز خارجی خرید کنید ولی بنده با این نظر موافق نیستم ببده فن ساخت ، جنس چوب و لوازم مصرفی ساز های خارجی حرفه ای را بسیار قویتر از دست ساز های ایرانی می دانم ( البته نه در همه موارد ولی بالای 90%) در واقع مثلا یک ساز چینی دست ساز 2 ملیون تومانی را در صورتی یک فرد ایرانی آن را می ساخت با همان کیفیت باید 8 ملیون قیمت می گذاشت ولی یک سوال و شک به وجود می آید که معمولا بیان می شود ((صدای ساز ایرانی به درد سبک ایرانی می خورد)) با توجه به تجربه بنده (18سال) می توانم بگویم موثر است ولی 10% الا نهایتا 20 % و بیشتر تفاوت صدا در این دو سبک بستگی به تنظیم کردن ساز دارد نه ساخت آن

در مورد تفاوت ساخت ساز های ایرانی و خارجی می توان تنها به تفاوت در میزان قوس صفحه رو و پشت اشاره کرد که یک مقدار صدا را بم تر و تو دماغی تر می کند

و در مورد تنظیم ویولن برای این 2 سبک به ترتیب اهمیت میتوان گفت : جای پل در ویولن بعد جنس خرک ،تنظیم خرک و اکشن ساز ،سیم و گوشی ها

دز ساز های فوق حرفه ای به جنس پل هم خیلی توجه می شه چون تفاوت زیادی در جنس صدا ایجاد می کنه ولی چون مثل شمشیر 2 لبه می ماند و در صورت …. ؟؟؟؟ شدن باعث ایرادت صدایی می شود و کنترل این ایرادات سخت است کمتر از نظر حرفه ای به آن توجه می کنند و زیر بار این تغییر نمی روند مگر سازنندگانی که بسیار تبحر دارند.

ساز های دست ساز ایرانی معمولا به خاطر سود بالایشان توسط اساتید توصیه می شوند و به فروش می روند. و یک مورد دیگر که بسیار دیده شده است این است که 90% ساز های موجود در بازار چینی هستند و 10% دیگر از کشور های دیگر مثل آلمان و ایتالیا و افرار سود جویی با ….(از بیان آن معظورم) ساز های تقلبی آلمانی و ایتالیایی مثل هافنر و میلانو و … به فروش می رسانند به قیمت های بین 2 الا 8 ملیون تومان که ارزش واقعی آنها بسیار کمتر از این است باید بفرمایم قیمت هافنر اصلی در حال حاضر 3/93 از 21 ملیون از ایتالیای دست ساز حداقل 12 ملیون شروع می شود وتوجه کنید که خدا نکرده یک موقع سازی تقلبی خریداری نکنید